Het veldloopseizoen nadert met rasse schreden en dat is traditioneel het teken voor de nationale instanties om hun selectiecriteria voor de internationale kampioenschappen bekend te maken. Voor het EK veldlopen, dat doorgaat op 8 december in het Servische Belgrado, worden in principe onderstaande atleten geselecteerd. Selectie gebeurt, zoals inmiddels vertrouwd, op de Roeselaarse Crosscupmanche. 

Enkel bij de AC Mannen worden de eerste twee Belgische atleten op de selectiecross van Roeselare van zondag 24 november. Bij de andere categoriën is enkel de eerste Belgische atleet of atlete zeker van de trip naar Servië. De VAL maakte wel bekend dat er nog bijkomende selectiecriteria kunnen gelden (zie daaronder).

Almensh Belete werd vorig jaar vierde op het EK in Boedapest. Atleten met een top-vijf notering op het voorbije EK krijgen in principe een wildcard voor deelname in dezelfde leeftijdscategorie. Zij hoeven dus niet deel te nemen in Roeselare. Soufiane Bouchikhi haalde vorig jaar zilver bij de U23, maar was toen al laatstejaarsbelofte.

 

Worden in principe geselecteerd (zie ook onderaan de bijkomende selectieprincipes:

U20 Vrouwen (°1994, °1995 of °1996)
De eerste  Belgische atlete in de cross bij de juniores in Roeselare op zondag 24 november 2013.

U20 Mannen (°1994, °1995 of °1996)
De eerste Belgische atleet in de cross bij de juniores in Roeselare op zondag 24 november 2013.

U23 Vrouwen
De eerste Belgische belofte U23 (°1991, °1992 of °1993) in de lange cross bij de seniores in Roeselare op zondag 24 november 2013.

U23 Mannen
De eerste  Belgische belofte U23 (°1991, °1992 of °1993)  in de lange cross bij de seniores in Roeselare op zondag 24 november 2013.

AC Vrouwen
De eerste Belgische atlete (°1988 of ouder) in de lange cross bij de seniores in Roeselare op zondag 24 november 2013.

AC Mannen
De eerste twee Belgische atleten (°1988 of ouder) in de lange cross bij de seniores in Roeselare op zondag 24 november 2013.

 

Bijkomende selectieprincipes:

–       Er kan rekening gehouden worden met het prestatieniveau op de piste van het voorafgaande zomerseizoen om te bepalen of de atleet die voldoet aan de bovenstaande selectiecriteria al dan niet geselecteerd wordt voor het kampioenschap, zelfs wanneer deze eerste eindigt in zijn/haar leeftijdscategorie

–       De selectiecommissie behoudt zich het recht voor om bijkomende atleten te selecteren naast de automatisch geselecteerden. Ze zal daarbij uitgaan van de slaagkans voor het leveren van een relevante prestatie in het individuele of in het landenklassement.

 

Meer info vindt u hier.

1 REACTIE

  1. Enorm demotiverend alweer de selectiecriteria voor het EK veldlopen voor onze jongeren of is het simpel om budgettaire redenen dat de selectie klein wordt gehouden? De selectieveldloop in Roeselare zouden we eigenlijk met z’n allen moeten boycotten!

Reacties zijn gesloten.