De indeling van de reeksen van de 100m horden bij de vrouwen die morgen om 7u45 (Belgische tijd) gepland staan, is bekend. De vier snelste tijden in elk van de vijf reeksen en de vier snelste verliezende tijden gaan door naar de halve finales.
Anne Zagré  - Foto: Ruben Van den Berghe
Anne Zagré – Foto: Ruben Van den Berghe

Anne Zagré zal morgen starten in reeks 2 vanuit baan 3.  De 23-jarige Belgische recordhoudster zal het meest concurrentie krijgen voor kwalificatie van de Franse Cindy Billaud (SB: 12″59) en de Olympische kampioene Sally Pearson (SB:12″65).  Ook de Jamaicaanse Andrea Bliss (SB:12″82) heeft een grote kans om door te stoten naar de halve finales. Bekijk hier haar volledige reeks.

 

Sara Aerts - Foto: Jasper Jacobs
Sara Aerts – Foto: Jasper Jacobs


Sara Aerts
, die nog niet zeker is van deelname door een hamstringblessure, heeft in reeks 5, baan 6 geloot. In de reeks van de atlete van VAC, die net op tijd voldeed aan de selectiecriteria, wordt het meest verwacht van de Amerikaanse Brianna Rollins (SB:12″26). Zij heeft immers de snelste tijd gelopen dit seizoen van alle deelneemsters aan de hoge horden. Ook de Italiaanse Veronica Borsi (SB: 12″76), bronzen medaillewinnares op het EK 60m horden in Göteborg, en de Dominicaanse Lavonne Idlette (SB:12″77) maken grote kans om zich te kwalificeren voor de halve finales. Bekijk hier haar volledige reeks.