Atelaw Bekele in actie op het Belgisch kampioenschap. - Foto: Ruben Van Den Berghe
Atelaw Bekele in actie op het Belgisch kampioenschap. – Foto: Ruben Van Den Berghe

Atelaw Bekele zijn seizoen is nog niet echt top geweest. Het begon al met een erg matige 5000m op de interclub in Herentals voor de Europese kampioen veldlopen van 2011 in Velenje. Daarna besloot hij samen met zijn trainer Dirk Van Kerkhoven om zich even te beperken tot enkel trainen. Zijn eerste wedstrijd na die lange trainingsperiode was de KBC-Nacht te Heusden. Met zijn eindtijd van 14’41″61 werd hij 21ste. Op het afgelopen Belgisch kampioenschap probeerde de atleet van Atletiek Vlaanderen het beter te doen op de 5000m. Hij bleef echter steken op een tijd van  15’05″76 en een 9de plaats. Bij beide wedstrijden bleef hij ruim boven zijn persoonlijk record van 13’43″20.

Wij vroegen aan zijn trainer Dirk Van Kerkhoven uitleg. “Heusden ging gewoon veel stel voor hem en op het Belgisch kampioenschap had Atelaw enorm last van de hitte.” Het doel waarmee hij het outdoorseizoen startte was zijn persoonlijk record van 13’43″20 breken en volgens Dirk zit hij daar niet zo ver vanaf. “Ik denk dat hij op dit moment bij een goeie wedstrijd 13″50 waard is.” Zijn trainer zegt ook dat er meerdere oorzaken zijn waardoor hij nog niet echt een toptijd heeft kunnen neerzetten. “Vanaf de winter tot in mei verkeerde hij in een slechte conditie dit door zijn kwetsuur, maar ook door overgewicht.” Dirk ziet Atelaw wel vooruitgaan en hoopt dat hij nog enkele goede wedstrijden uit de benen kan schudden. “Al vrees ik wel dat met zijn hoofdje al bij de winter zit…”