Op de tweede dag van het EK voor beloften komen heel wat Belgen in actie. Zo ook Aurelie De Ryck die zich in het polsstokspringen probeerde te plaatsen voor de finale. Na een jaar vol blessureleed zou dit een hele prestatie zijn geweest al trok Aurelie wel met de nodige ambities naar Tampere.

Aurélie De Ryck - Foto: Jasper Jacobs
Aurélie De Ryck – Foto: Jasper Jacobs

Aurelie opende haar kwalificaties op 3m70 en deze hoogte overbrugde ze onmiddellijk bij haar eerste poging. Om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale was een sprong van 4m20 nodig of een plaatsje bij de beste 12. Na 3m70 ging Aurelie ook makkelijk over 3m85 en 3m95 bij haar eerste poging. Op de volgende hoogte, 4m05, ging het echter mis. Drie mislukte pogingen zorgden er voor dat het tornooi van Aurelie stopt in de kwalificaties. Ondanks de zware schouderblessure waarvan Aurelie tot begin dit jaar moest revalideren zal dit waarschijnlijk toch wel een stevige teleurstelling zijn. Om zich te plaatsen voor het EK ging Aurelie namelijk eerder dit jaar over 4m10, haar persoonlijk record staat op 4m20.

De uitslag kan je hier nog eens bekijken.