Nafi Thiam tijdens het speerwerpen op de IFAM meeting - Foto:Ruben Van den Berghe
Nafi Thiam tijdens het speerwerpen op de IFAM meeting – Foto:Ruben Van den Berghe

De kampnummers dreigen vaak wat verloren te gaan tussen al het loopgeweld tijdens een meeting maar zijn daarom vaak niet minder interessant. Tijdens de IFAM werden er ook op deze nummers heel wat knappe prestaties geleverd met onze Belgische meerkampers op kop! Tijd dus voor een overzichtje van onze Belgen aangevuld met enkele interviews.

De eerste van onze jonge meerkampers die vandaag in actie kwam op de IFAM was Thomas Van Der Plaetsen. In aanloop naar zijn eerste 10-kamp doet hij nog wat competitieritme op en vandaag deed hij dit net als een week geleden op het Vlaams kampioenschap in het polsstokspringen. Met 5m17 deed hij duidelijk beter dan op het KvV en was hij dan ook tevreden. Hij moest enkel de twee Nederlanders Bakker en Verberne laten voorgaan die beide over 5m27 gingen. In een interview gaf Thomas nog een extra woordje uitleg.

Een andere absolute topprestatie van één van onze meerkampsters kwam op naam van Marjolein Lindemans. Zij kaapte de overwinning weg in het verspringen met een wel heel verre 6m36, hiermee moet ze outdoor zelfs maar 5 dames laten voorgaan in de Belgische geschiedenisboeken. Na haar 6m22 van deze winter had ze zich op het verspringen al geplaatst voor het EK Junioren maar met deze 6m36 zou ze zelfs naar het EK voor Beloften mogen. Het zouden drukke internationale tornooien kunnen worden voor Lindemans want voor Rieti liet ze al 4 limieten optekenen (Hoog, 100mH, Ver en de 7-kamp). Ook dat andere jonge talent van de meerkamp, Nafi Thiam, kwam in actie tijdens IFAM. In het speerwerpen moest ze de topsportschool studente Katoke Van den Brulle laten voorgaan die de wedstrijd won met een worp van 43m78. Thiam kwam met haar laatste worp nog heel dicht en werd tweede met een worp van 43m57.

In het speerwerpen bij de mannen wist Thomas Smet de overwinning weg te kapen. Met een worp van 68m64 was hij niet heel tevreden maar hij verbeterde er alvast het IFAM record mee dat op naam stond van Timothy Herman. Vanwaar het mindere resultaat komt probeert Thomas in onderstaand interview zelf toe te lichten.

In het hoogspringen zagen we twee Belgische overwinningen. Hanne Van Hessche sprong over 1m78 en liet hiermee de concurrentie ver achter zich, 1m84 was vandaag te hoog gegrepen. Ook bij de heren was er voor Bram Ghuys niet al te veel concurrentie. Hij sprong als enige over de 2 meter en 2m13 werd uiteindelijk zijn beste sprong. Beide atleten zijn sinds deze winter trouwens al zeker van hun EK beloften ticket. Andere Topsport Vlaanderen atlete, Aurelie De Ryck wist in haar derde wedstrijd sinds haar comeback de overwinning binnen te halen. In het polsstokspringen ging ze over 4m00 en hiermee bleef ze nipt de Britse Katie Byres voor die iets meer pogingen nodig had op 4m00.