Vandaag stond in het Nederlandse Hulst het 11de Pinkster Atletiekgala op het programma. Met een aantal Belgen op de deelnemerslijst omringd door vooral Nederlanders en enkele buitenlanders leek het een mooie meeting te worden, al was de koude en het beetje regen wel niet echt ideaal.
Marjolein Lindemans heeft de goede vorm te pakken. - Foto: Jasper Jacobs
Marjolein Lindemans heeft de goede vorm te pakken. – Foto: Jasper Jacobs

Marjolein Lindemans begon rond de middag aan de reeksen van de 60m horden met onder meer ook de Belgische Bellemans en Missinne aan de start. Ze liep in de reeksen naar een persoonlijk record van 13″74. In de finale liep ze nog een tikkeltje beter met 13″65, goed voor een 3de beste juniorentijd  dit jaar en nogmaals een persoonlijk record. De atlete van ROBA won eveneens het verspringen met 6m01. Ook op die hoge horden liep Dario De Borger  naar 14″18 in de reeksen en liet hij 14″04 noteren in de finale. Die finale werd een spannende Nederlandse strijd tussen Sedoc en Smet. Het was Koen Smet die aan het langste eind trok en won in 13″66.

Een sterke prestatie mocht eveneens genoteerd worden voor scholiere Hanne Maudens. Zij sprong 5m93 ver, 5 cm verder dan de EYOF-richtprestatie, die ze deze winter indoor al haalde. Een nog jongere atlete tekende voor een internationaal kampioenschap, zij het dan meteen voor het WK voor scholieren. Siliane Van Cauwenberghe liet de chrono na 100m horden stoppen op 13″85, 5 honderdsten onder de gevraagde limiettijd. De DS-atlete mag zich opmaken voor het WK in in het Oekraïnse Donetsk (van 10 tot 14 juli).

Jurgen Verbrugghe kwam tweemaal in actie in Hulst. Hij werd 5de in het discuswerpen met 48m30 en 4de in het kogelstoten met 16m58. Ook twee Belgische werpster probeerden het in het kogelstoten in Nederland. Jolien Boumkwo werd 5de met 14m17 en Catherine Timmermans werd 3de met 14m39.

Sofie Van Accom liep op de 1500m naar een persoonlijk record van 4’25″23 (3 seconden onder PR). Daarmee won ze de A-reeks waarin Valerie Van Bogaert derde werd in 4’2″.36. De 5000m bij de mannen werd gewonnen door de Belg Wim De Cort in 14’40″66.

Jan Van Den Broeck liep ook vaandaag in Hulst. Hij liet op de 800m een tijd van 1’48″56 noteren. In diezelfde race, gehaasd door Nils Duerinck, werd Niels Platteau 3de in 1:51.23.

De volledige uitslagen vindt u hier.