Adam Gemili werd bij FC Chelsea klaargestoomd voor een heuse voetbalcarrière. De 19-jarige Brit waagde zich in 2011 bij wijze van uitstapje aan de atletiek. Op amper vier weken tijd leerde hij lopen met spikes en starten in startblokken. En dat loonde, want Gemili, zoon van een Marrokaanse vader en Iraakse moeder, won al meteen zilver op de 100m bij het EK voor junioren. Dat deed de jonge Gemili beseffen dat er misschien wel een mooie carrière in de spurt voor hem was weggelegd. Een jaar later stond hij als één van de jongste Britse atleten op de Olympische Spelen in Londen, net op het moment dat men in Groot-Brittannië stilaan een opvolger zocht voor Dwain Chambers. Momenteel staat het persoonlijk record van de 20-jarige Gemili op 10″05 op de 100m.

Trans World Sport maakte volgende reportage van de Britse sprinthoop.