Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

De Belgische hoogspringster Hannelore Desmet moest ongeveer 3 maanden geleden wegens een opspelende peesblessure forfait geven voor het vervolg van haar indoorseizoen. De inmiddels 24-jarige atlete reisde een goeie maand geleden  af naar het Zuid-Spaanse Nerja waar ze haar zomerseizoen zou voorbereiden. Na een maandje trainen in het Zuid-Spaanse Nerja is de 26 Belgische titels rijke atlete terug in haar thuisplaats Helchteren.

“Na een alternatieve trainingsperiode afgewerkt te hebben in februari en maart, heb ik de afgelopen vier weken in het Spaanse Nerja de belasting en het aantal trainingseenheden verder kunnen opvoeren. Met een temperatuur van om en bij de 20 a 25 graden en een mooie trainingsaccommodatie heb ik in degelijke omstandigheden kunnen verder werken aan het herstel”, meldt Hannelore op haar website.

Toch schrijft de atlete van Topsport Vlaanderen dat ze nog niet helemaal genezen is van haar blessure: “We doen het echter nog rustig aan en met een korte aanloop gezien ik nog steeds hinder ondervind van een achillespeesblessure waardoor ik nog niet maximaal kan belasten.”

Hopelijk kan ze de komende weken altijd maar pijnvrijer trainen en gaat ze een mooie zomer tegemoet!

Lees het volledige blogbericht hier.