De Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek zien hun diskwalificatie in de 4×400 meter opgeheven. Ze staan, samen met België, dan toch in de olympische finale.

Dat bepaalde atleten of landen op grote kampioenschappen een loopje kunnen nemen met de regels, werd gisteren nog maar eens bevestigd. Het Amerikaanse team op de Mixed Relay maakte namelijk in de reeks waarin onze Belgen zich kwalificeerden voor de finale van vandaag een duidelijke fout bij de eerste wissel. Lynna Irby stond namelijk volledig verkeerd opgesteld en zou de stok buiten de zone ontvangen van haar landgenoot. Een terechte diskwalificatie volgde, tot de Amerikaanse Atletiekfederatie in de late namiddag meedeelde dat het team alsnog van start kon gaan door een fout van een jurylid. In principe komt superster Allyson Felix in actie voor de Amerikanen tijdens de finale.