Hordeloopster Hanne Claes heeft ‘De Container Cup’ op haar naam geschreven. Claes mag zich de winnares noemen in de bijzondere zevenkamp op het tv-programma Vier. De halve finaliste van het WK in Doha hield wielrenster Jolien D’hoore en zwemster Fanny Lecluyse achter zich. Bij de mannen was wielrenner Mathieu van der Poel oppermachtig. In de laatste aflevering dook hij maar liefst 30 seconden onder de tijd van olympisch kampioen Greg Van Avermaet.

Vier atleten maakten hun opwachting in ‘De Container Cup’ van Vier. Het waren echter niet de broers KevinJonathan en Dylan Borlée die zich lieten opmerken (op uitzondering dan van de passage van Jonathan aan de EHBO na zijn ‘monkey bars’), maar wel hun trainingspartner Hanne Claes. Claes zette met voorsprong de sterkste prestatie neer bij de vrouwen met een totaaltijd van 12’06″19. De hordeloopster werd zo 22ste van de 32 deelnemers. Jonathan, Dylan en Kevin Borlée finishten respectievelijk 13de, 15de en 20ste in 10’30″32, 10’45″01 en 11’17″65.

Tot de laatste aflevering leek olympisch kampioen Greg Van Avermaet op weg naar de winst dankzij een scherpe tijd van 9’20″30. Twee killers kwamen echter in actie tijdens die laatste aflevering en daarin toonde Mathieu van der Poel nog maar eens wat voor een sporter hij wel is. De Nederlandse wielrenner toonde in elke proef zijn kunnen en dook maar liefst 30 seconden onder de tijd van Van Avermaet met 8’50″02. Wout van Aert zette de snelste fietsproef neer. Het populaire format van het programma is verkocht in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten.

Afleveringen van ‘De Container Cup’ kan u hier herbekijken.