Home » Nieuws » Nationaal » Isaac Kimeli zorgt voor tweede Belgische finaleplaats op enkele minuten tijd in Doha
Foto: Jeroen De Meyer

Isaac Kimeli zorgt voor tweede Belgische finaleplaats op enkele minuten tijd in Doha

Isaac Kimeli heeft zich met de verliezende tijden geplaatst voor de finale van de 5.000 meter. Hij finishte in zijn reeks als zesde in 13’20″99, een chrono die ruim volstond om door te stoten. Voor rechtstreekse kwalificatie was top vijf nodig.

De mannen in de tweede reeks wisten precies hoe snel ze moesten lopen om de beste verliezers uit de eerste reeks naar huis te lopen, en zorgden er steeds voor dat ze netjes en zelfs ruimschoots onder het vereiste tempo bleven. Isaac Kimeli kon aardig meeprofiteren. Hij bleef tot diep in de finale goed meeschuiven en moest alleen in laatste rechte lijn passen in de spurt om de vijfde plaats.

Als allersnelste verliezer was Kimeli ruim voldoende snel om zich te mogen opmaken voor de finale. Eerder ging Kimeli’s trainingsmaatje Robin Hendrix eruit in de eerste reeks van de 5.000 meter.