Volgende week donderdag, op Hemelvaartsdag, vindt het Vlaams kampioenschap voor alle categoriën plaats. Een eerder ongewone datum, zeker aangezien het pal tussen de IFAM en de Putbosmeeting ligt. Toch zijn er heel wat atleten die in Heusden-Zolder voor de Vlaamse titel zullen strijden.

AV Toekomst mag dit jaar de organisatie van het Vlaams kampioenschap op zich nemen. In Heusden-Zolder wordt er op 30 mei gestreden voor de Vlaamse titels. Vandaag zijn ook de deelnemers bekendgemaakt. Vooral op de kortere loopnummers en de kampnummers zullen er toppers in actie komen. Eline Berings staat zo ingeschreven op de 100m horden, Paulien Couckuyt, lid van de Belgian Cheetahs, neemt de 400m horden voor haar rekening. Bij de mannen is het vooral uitkijken naar Michael Obasuyi (110m horden) en Ben Broeders (polsstokspringen). Uiteraard zijn er nog heel wat andere interessante namen om te vermelden. Neem gerust zelf een kijkje op de volledige deelnemerslijsten.

Op dezelfde dag van het Vlaams kampioenschap wordt ook het Waals kampioenschap georganiseerd. Het strijdtoneel voor deze wedstrijd situeert zich in Nijvel. De deelnemerslijsten van dat kampioenschap vindt u hier terug.