De selectie voor de World Relays in het Japanse Yokohama is bekendgemaakt. Voor de Belgian Tornados trekt het verwachte zestal naar de bandenstad. Het gaat namelijk om hetzelfde team dat op het EK in Berlijn het goud behaalde op de 4x400m. Bij de Belgian Cheetahs is de ploeg behoorlijk onthoofd door het ontbreken van Justien Grillet en Margo Van Puyvelde. Daardoor mogen de youngsters Lucie Ferauge en Liefde Schoemaker hun opwachting maken.

De zes namen bij de mannen zijn de broers Kevin, Dylan en Jonathan Borlée, Julien Watrin, Jonathan Sacoor en Robin Vanderbemden. Bij de vrouwen krijgen de ondertussen vaste waarden Hanne Claes, Camille Laus en Cynthia Bolingo het gezelschap van de 21-jarige Paulien Couckuyt, die er in Glasgow op het EK in zaal ook al bij was, de 18-jarige Lucie Ferauge en de 16-jarige Liefde Schoemaker. Van deze 12 namen zal er zich ook een viertal wagen aan de mixed 4x400m relay.

Lucie Ferauge – Foto: Yngwie Vanhoucke

De namen voor dat kwartet worden pas ter plaatse meegedeeld. Het combineren van de klassieke 4x400m en de mixed relay is haast onmogelijk, aangezien de nummers elkaar quasi opvolgen in het uurschema. In de geschiedenis van de World Relays scoorde ons land het beste met de Belgian Tornados in 2015. Het kwartet van toen, goed voor een derde plaats, bestond uit de drie boers Borlée en Watrin. Een formatie die opnieuw aan de orde zou kunnen zijn in de jacht op een WK-ticket, aangezien Jonathan Sacoor aangaf niet in de beste vorm te verkeren, ondanks zijn beste seizoensopener ooit.

De Tornados die in 2015 goed waren voor de derde stek op de World Relays – Foto: Jeroen De Meyer

Voor een ticket naar het WK in Doha is een plaats bij de beste tien vereist. Een mooie doelstelling voor de Belgian Cheetahs, die zich voor het eerst aan de World Relays zullen wagen. Over de ambities van de Cheetahs kan u hier meer lezen. Op 11 en 12 mei vinden de World Relays plaats in Yokohama. Het is de eerste keer dat het kampioenschap niet op de Bahama’s wordt georganiseerd.