Atletieknieuws heeft er een paar succesvolle jaren opzitten. Begin maart 2019 konden we twee journalisten naar Glasgow uitzenden voor het EK indoor en zelfs naar het verre Doha reisden twee reporters voor verslaggeving van het WK outdoor, maar het blijkt alsmaar moeilijker om de daaraan verbonden onkosten te dekken. Het gebrek aan financiële middelen maakt het ons niet gemakkelijk, daarom kunt u vanaf nu via een support-knop ook uw steentje bijdragen aan de toekomst van Atletieknieuws.

Doorheen het jaar proberen we als kleine redactie zowel op nationaal als op internationaal vlak u, onze lezer, volger, liker, te voorzien van alle nieuwtjes over onze sport. Tijdens die kampioenschappen is uw enthousiasme logischerwijs groter dan tijdens een doodgewone, rustige sportweek. Het EK atletiek van afgelopen zomer in Berlijn was daarbij het beste voorbeeld. De stroom aan positieve reacties leek maar niet te stoppen, uiteraard in overeenstemming met de prestaties van onze Belgen.

Onder die positieve reacties ook oproepen van atletiekliefhebbers met de vraag of Atletieknieuws een ‘donate button’ zou kunnen voorzien, om ons zo een extra duwtje in de rug te geven. Dat zette ons aan het denken.

Elke euro telt, zeker indien we als platform nog willen groeien. Indien elke volger en lezer ook maar één euro doneert, kunnen wij de komende twee à drie jaar zowel kwaliteit als kwantiteit verzekeren. Op die manier kunnen we garanderen dat er op vlak van verslaggeving nog kampioenschappen zoals Berlijn en Glasgow zullen volgen, te beginnen met de Europese kampioenschappen voor junioren en beloften van komende zomer, het EK veldlopen in december, maar waarom tussenin niet dromen van het WK in Qatar?

We proberen ook in de mate van het mogelijke te innoveren, zoals met het Instagramaccount dat we vorig jaar in maart hebben opgestart. We denken momenteel aan een Franstalige versie van onze website, maar ook extra aandacht voor Nederlandse toppers is aan de orde. Atletieknieuws blijft intussen, in tegenstelling tot veel andere media, volledig gratis en zal ook de komende jaren inzetten op kwaliteitsvolle verslaggeving van wedstrijdatletiek. Misschien wel met de steun van u, onze trouwe lezer.

Totaal: € -

1 REACTIE

  1. north face

    Many big names came to savor the grand celebration of films such as globally acclaimed actress Gong Li, head of this year’s jury, Oscar-winning director Ang Lee, chairman of the executive committee, prestigious director Hou Hsiao-hsien, and renowned a…

Comments are closed.