Robin Hendrix is nog tot morgen zeker van een deelname aan het EK in Berlijn. De revelatie van OEH heeft voorlopig nog het derde EK-ticket op de 5.000m in zijn handen, maar na de Nacht van de Atletiek zou daar wel eens verandering in kunnen komen. Naar aanleiding van zijn 1500m op de Nacht van de Atletiek contacteerden we Hendrix.

Als u vorig jaar geld zou hebben ingezet op het feit dat Robin Hendrix de EK-limiet op de 5.000m zou lopen, dan zou u nu een rijke man/vrouw kunnen zijn. Hendrix, die vorig jaar nog een 1500m-specialist leek die de voorgaande jaren vaak te kampen had met blessures, is uitgegroeid tot een straffe atleet. Twee jaar geleden liep Hendrix nog de 1500m op de Nacht van de atletiek. In het voorprogramma zou hij finishen na 3’47″40. Intussen dook de atleet onder 3″40. Morgen doet hij een gooi naar de EK-limiet van 3’38″10, maar de atleet van OEH is lang niet de enige die zich nog wil plaatsen voor het EK in Berlijn. Pieter ClausTarik MoukrimePieter-Jan Hannes en Ali Hamdi willen ook nog naar Berlijn. Peter Callahan zal nog op zijn tellen moeten passen, aangezien zijn 3’37″11 zomaar kan sneuvelen door één van bovenstaande heren.

Met het oog op de 1500m op de nacht van de atletiek trok Hendrix samen met zijn trainingsmakkers van ORT naar Sankt Moritz op hoogtestage. Hij legde er de laatste hand aan de voorbereidingen op het tweede luik van zijn zomerseizoen.

“Ik mag zeggen dat de stage zeer goed verlopen is. Ik heb tijdens de training getoond dat ik in een goede vorm verkeer. Ik durf dus te zeggen dat ik klaar ben om een snelle race te lopen in Heusden. Ik wil heel graag die EK-limiet behalen, aangezien ik naar alle waarschijnlijkheid mijn plaatsje op de 5.000m na morgen zal verliezen. Die chrono van 3’38″10 komt echter niet vanzelf. Alles zal in orde moeten zijn: mijn vorm van de dag, goede weersomstandigheden én nog belangrijker een goede koers. Als ik de limiet niet kan halen, dan blijf ik verder werken om mijn persoonlijke records op zo veel mogelijk afstanden aan te scherpen”, aldus Hendrix.

Robin Hendrix en Simon Debognies aan het werk op de Nacht van de Atletiek van 2017 – Foto: Jeroen De Meyer

Naar alle waarschijnlijkheid zal de student architectuur zijn plaatsje verliezen aan Bashir Abdi, die ook in Sankt Moritz van de partij was. Net zoals Isaac Kimeli en Simon Debognies, die allen ook trainingsmakkers zijn van Hendrix, komt Abdi aan de start van de 5.000m. Hendrix kijkt het meeste uit naar de 5.000m waarin zijn clubgenoten aan de start komen.

“Ik denk dat het Isaac Kimeli het sterkste voor de dag zal komen. Hij heeft op stage opnieuw laten zien dat hij een stap vooruit heeft gezet. Ik ben benieuwd naar wat hij op de Nacht uit zijn hoed kan toveren. Ook van Simon Debognies verwacht ik een mooie chrono. Het wordt ongetwijfeld een snelle race, met hopelijk onze Belgen in een hoofdrol”, besloot de atleet van OEH.