De eerste manche van de Easykit CrossCup zit er alweer op. Op de Blaarmeersen in Gent maakte de Belgische veldloopwereld zich klaar voor een eerste strijd. De wedstrijd bij de senioren mannen was er alvast eentje om in te kaderen. Bij de vrouwen stond er zowaar een Pools superteam op de hoogste trede.

Foto: Peter Wagemans

CABW kwam als favoriet uit de voorbeschouwing. Met Vanessa Scaunet, Imana Truyers en Stephanie Barnes kon de club drie steengoede atleten voorleggen. Scaunet gaf alvast het stokje in eerste positie door, op de voet gevolgd door het Poolse team. Dat team, bestaande uit internationals (onder andere de vijfde van het EK beloften), ging ook met de overwinning lopen. Het eerste Belgische team werd CABW. De Belgische toppers die als slotloper van start gingen (Van Accom, Rooms, Vangansbeke) hielden elkaar zo goed als in evenwicht. Daarmee zal de eerste échte conclusie pas na de manche van Mol kunnen genomen worden.

Bij de mannen kregen we maar liefst twee teams van ORT op het podium! Dat had veel te maken met stokverlies van Bashir Abdi in de slotronde, maar ook de prestatie van Robin Hendrix valt niet te onderschatten. Hij liep zowaar de snelste tijd van alle slotlopers en doet daarmee meteen een gooi naar de titel van ‘revelatie van het seizoen’. Voor de vierde keer al in Gent eindigde ORT met Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli op plaats één! Soufiane Bouchikhi kon dankzij een sterke remonte zijn nieuwe club RFCL naar het zilver loodsen. Joris Keppens, Philip Cortvriendt en Robin Hendrix waren de lachende derde voor RCG, dat met Abdi pech kende in de laatste ronde. Eerder hadden Bert Misplon en Jennen Mortier hem op een mooie derde plek afgewisseld.

Foto: Olympic Running Team

Philip Cortvriendt strooide achteraf met lof voor clubmakker Hendrix: “Na de doorkomst van Keppens en mij leek een top 5 het hoogst haalbare, maar aan Robin zijn inhaalmanoeuvre leek maar geen einde te komen. Vandaag was hij gewoon de sterkste man in koers, strijdend voor elke meter. Dat we met twee ORT-teams op het podium staan is volgens mij een unicum. Het was dan ook genieten om met deze vriendengroep dit te mogen meemaken. Hopelijk huurt onze trainer Tim Moriau nu eens de Carré af.”

De uitslagen van de Easykit CrossCup Relays kan je hier terugvinden.