Home » Nieuws » Nationaal » Maar liefst 8(!) Belgen op Diamond League-meeting in Oslo
Philip Milanov - Foto: Jeroen De Meyer

Maar liefst 8(!) Belgen op Diamond League-meeting in Oslo

Aanstaande donderdag strijkt het Diamond League-circuit neer in Oslo voor de Bislett Games. Daarbij zullen ook veel Belgen te zien zijn. Maar liefst zeven Belgen maken de oversteek naar Noorwegen en hopen er om een sterke prestatie neer te zetten, omringt door de vele internationale toppers. Met Belgische belofte Naomi Van Den Broeck, die in Noorwegen verblijft, komt het totaalpakket zelf op acht Belgische atleten.

Discuswerper Philip Milanov ligt momenteel in poleposition in de tussenstand van de Diamond League. Het zou dus al ferm moeten mislopen als hij zich niet zou plaatsen voor de finale in Brussel. De Bruggeling is wel nog op zoek naar een constante in zijn prestaties en misschien kan de stevige concurrentie in Oslo hem daarbij helpen.

Kevin en Jonathan Borlée – Foto: Tomas Sisk

Jonathan en Kevin Borlée konden zich nog niet individueel plaatsen voor het WK in Londen. Op de 400m kunnen ze elkaar hopelijk pushen naar een chrono onder de gevraagde 45”33. Ook de Tsjech Pavel Maslák tekent er present. Hordeloopster Anne Zagré kon zich al vroeg op het seizoen plaatsen voor Londen. Eind april liep ze in de Verenigde Staten al meteen naar 12”96. Sindsdien kon ze haar seizoensbeste nog niet aanscherpen.

Ook 800m-loopster Renée Eykens staat op de deelnemerslijst. Zij plaatste zich vorig weekend in Praag al meteen voor de Universiade. Het zal in Oslo alvast een pittige bedoening worden. De Zuid-Afrikaanse Caster Semenya is uiteraard topfavoriete maar met ook Melissa Bishop, enkele Keniaanse toppers en de Ijslandse Aníta Hinriksdóttir komen er stevige kleppers aan de start.

Naomi Van Den Broeck – Foto: Viktor Benschop

Tenslotte hebben we ook heel wat jongeren die donderdag aan de bak zullen komen. Junior Pieter Sisk en scholier Tim Van De Velde mogen er zowaar uitkomen op de Dream Mile. Ze zullen het onder meer moeten opnemen tegen enkele sterke Noren zoals Jakob Ingebrigtsen en ander buitenlands geweld. Naomi Van Den Broeck komt als buitenbeentje aan de start van de nationale 200m, met alleen maar Noren. Zij verblijft als Belgische in Noorwegen en liep dit seizoen al 24”04 op de halve baanronde. Voor het EK beloften volstaat 23”66.

Het tijdschema en de deelnemerslijsten vindt u hier terug.