Noor Vidts en Hanne Maudens hadden de eer om als eerste landgenotes het EK voor junioren op gang te schieten. Het duo werkt vandaag en morgen hun zevenkamp af.

100m horden

Beide landgenoten deden het bijzonder goed van bij de start. Noor Vidts dook niet minder dan 44 honderdsten onder haar besttijd op de 100m horden, de eerste proef van de dag. Met 14″13 zette ze een sterke vijfde tijd onder alle deelneemsters. Ook Hanne Maudens liep met 14″94 onder haar snelste tijd ooit, maar de wind blies met 2.5m/s teveel in het nadeel om opgenomen te worden in de recordboeken.

Hoogspringen

Op de tweede proef van de dag bleef Vidts met 1m71 exact vijf centimeter onder haar persoonlijke beste. Maudens had het op één van haar sterkere nummers aanvankelijk moeilijk, want had drie pogingen nodig op zowel 1m71 als 1m74. Met 1m77 bleef ze uiteindelijk weliswaar 2 centimeter onder haar beste, maar werd ze wel knap gedeeld tweede onder alle zevenkampsters.

Kogelstoten

Hanne Maudens was duidelijk tevreden na haar PR in het kogelstoten - Foto: Viktor Benschop
Hanne Maudens was duidelijk tevreden na haar PR in het kogelstoten – Foto: Viktor Benschop

Het kogelstoten was dan weer meer een kolfje naar de hand van VAC-atlete Vidts. Met 12m35 werd ze vierde onder alle deelneemsters. Daarmee sprokkelde ze in totaal al 2511 punten, goed voor een top-5 notering in de voorlopige tussenstand.

Maudens stootte een persoonlijke beste van 10m43 en werd daarmee 17e. Zij staat na de eerste drie proeven op een 12e stek in de tussenstand.

200m

Zowel Maudens als Vidts mochten in de derde en laatste reeks van de 200m aantreden. Ze stonden zelfs naast elkaar in respectievelijk baan twee en drie. Het was Vidts die won in 24″98, waarmee ze net boven haar persoonlijk record bleef. Maudens werd vierde in 25″29, wat goed is voor een seizoensbeste. Beide dames stijgen daarmee in het klassement naar de derde en negende plaats. Ze kunnen de tweede dag met een gerust gemoed aanvangen want ze zitten ook allebei boven het schema van hun persoonlijke records.

“Normaal is mijn tweede dag iets minder dan mijn eerste, maar ik ga er wel alles aan doen om op die derde plaats te blijven. Met een plaats bij de beste vijf zal ik ook zeer tevreden, maar ik sta nu derde dus ik hoop dit te behouden”, aldus de op de derde plaats kamperende Vidts. “Mijn tweede dag is mijn beste dag, dus misschien kan ik nog enkele plaatsen stijgen en dan kom ik misschien in de buurt van Noor”, reageerde de zeer tevreden Maudens.

Volg de uitslagen hier live.