Home » Nieuws » Nationaal » Piste » Jacques Borlée over Dylan: “Werkelijk extraordinaire!”
Plaatst Dylan Borlée zich vandaag voor het WK in Peking? - Foto: Tomas Sisk

Jacques Borlée over Dylan: “Werkelijk extraordinaire!”

Het hoeft niet te verwonderen dat Jacques Borlée in de wolken was met de zilveren medaille van zijn jongste zoon Dylan op het EK in Praag. “Hij liep de perfecte race”, reageerde hij lovend in De Standaard. En papa Jacques kan het weten, want hij pakte zelf ooit zilver op het EK 200m indoor.

“Dylan ging snel van start”, aldus coach-vader Jacques Borlée. “Maar dat was nodig om een goede positie te handhaven. In de bocht was hij super en hield de Polen goed af. Hij bleef foutloos tot het einde en hield zijn positie knap vast. Werkelijk extraordinaire!

Vooraf gaf Jacques zijn zoon Dylan nog 50% kans op een EK-medaille, maar hij hield rekening met een tijd rond de 46″50. “Dat hij 46″25 zou lopen en vooral de manier waarop, daar had ik niet van durven dromen. Ook op mentaal vlak heeft Dylan grote stappen gezet.”

Als Dylan ook aantreedt als deel van de Belgische 4x400m op de finale op zondagavond bleef onduidelijk.