Twilight running festival
Foto: Glenn Alexander

In het Australische Brisbane (Queensland) ging vorige week het Twilight Running Festival door. Tijdens de wedstrijd trok een hevige storm over en maakte uiteindelijk één slachtoffer onder de deelnemers. Hij kreeg een ontwortelde boom op zich.

De regen en wind hielden grondig huis in Queensland. Zo’n 55000 huizen kwamen zonder elektriciteit te zitten en verschillende bomen maakten bijzonder veel schade en helaas ook slachtoffers. De organisatie van het Running Festival hadden kort voor halfweg de 4000 Twilight running festivaldeeelnemers aan de halve marathon reeds een halt toegeroepen. De 58-jarige Joe Kelly was toen al onder een boom terechtgekomen en zou uiteindelijk vorige week vrijdag overlijden aan zijn verwondingen. Verschillende mensen reageerden inmiddels verbaasd over het volgens hen lakse optreden van de organisatie.

Landgenote Isabelle Jans was één van de deelneemsters in Brisbane. De Hoeseltse keerde uitgeregend, maar gezond en wel terug uit Australië. “Nooit in mijn leven zo nat geworden”, aldus de 29-jarige Isabelle in het Belang Van Limburg. “Maar als gevolg van de zondvloed hebben we wel een recordtijd gelopen op de helft van een halve marathon”, blikt ze evenwel tevreden terug op het avontuur.
Meer kun je hier lezen.