Morgen wordt er in het Poolse Bydgoszcz gestreden om de wereldtitel in het veldlopen. Na één jaar afwezigheid worden de titels weer verdeeld. Twee Belgen verdedigen onze eer in het koude Polen. Kersvers Belgisch kampioene Almensh Belete start bij de seniores vrouwen, en ook de Belgisch kampioen bij de junioren jongens, Isaac Kimeli, waagt zijn kans.

Tim Moriau, trainer van Isaac Kimeli, legde ons uit hoe het parcours eruit zag vandaag. ” Het parcours is eigenlijk helemaal vlak, met veel bochten en 3 grote hindernissen. Het is ook helemaal sneeuwvrij gemaakt en over alle ijsplekken gaan ze nog zand strooien. Er zit ook één heel zware helling in het parcours, met bijna twee maal de hellingsgraad van het bergje in Brussel, maar de helling is wel iets korter!”

Bekijk hieronder een filmpje van hoe het parcours er gisteren uitzag!

Foto van hoe het parcours er woensdag bijlag!
Foto van hoe het parcours er woensdag bijlag