De West-Vlaamse clubs schreven 23 atleten in voor het BK Indoor. Op 327 deelnemers is dat amper zeven procent. De titelkansen zijn navenant: Hans Omey en kogelstoter Jurgen Verbrugghe voeren als enige gouwgenoten hun nummer aan.

Hans Omey werd met 1’50″64 de derde landgenoot op de 800m van de Flanders Indoor van zondag. Toch maakte dat de kans op BK-goud er voor de 26-jarige Waregemnaar niet minder om. Jan Van Den Broeck (4de 1’49″36) en Pierre-Antoine Balhan (5de 1’49″50) schreven zich niet in voor het BK.

‘Waarom is mij een raadsel. Wij hadden samen op het EK-minimum kunnen jagen. Jan vertrok meteen na de Flanders Indoor voor één week op stage naar Tenerife. Ik ging zondag resoluut voor het EK-minimum. Daarom haakte ik meteen bij het Keniaanse kopduo aan. Het tempo lag iets te hoog. Na 600 meter ging het licht uit.’ Lees meer op Het Nieuwsblad