Imke Vervaet is op het WK in Eugene niet door de reeksen van de 200 meter geraakt. Ze was vijfde in haar reeks in 23″28, ruim onvoldoende om aanspraak te maken op de halve finales.

Alleen de eerste drie van elke reeks mochten naar de halve finales, samen met de zes snelste verliezers. Vervaet werd in de derde serie ingedeeld. Daar was de afzegging van de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou een kleine meevaller, maar het niveau lag nog altijd hoog en onze landgenote startte bovendien vanuit baan één. De Nigerese Aminatou Seyni won in 21″98, voor de Jamaicaanse 100 meterkampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce (22″26). Vervaet was vijfde in 23″28, elf honderdsten boven haar seizoensbeste.

Om door te stoten met de verliezende tijden had Vervaet een pakje sneller gemoeten, want daarvoor was 22″99 vereist. De Gentse besloot het WK uiteindelijk als 30e.

“Het is altijd leuk om naast een topper te lopen”, zei Vervaet na afloop. “Van mijn eigen race ben ik matig tevreden. Vanuit baan één kan ik niet klagen, maar ik had toch graag sneller gelopen. Maar kijk het gevoel zat goed, ook op het einde, wat vertrouwen geeft met het oog op de Cheetahs komend weekend.”