Michael Obasuyi kwam op de 110 meter horden niet verder dan de reeksen in Tokio. Hij heeft er al een mooi seizoen opzitten inclusief medaille op het EK voor beloften, maar momenteel overheerst toch de ontgoocheling.

“Dit was geen goeie race”, zei Obasuyi klaar en duidelijk.”Ik heb er momenteel geen verklaring voor, want ik was er nochtans klaar voor. Van in het begin liep ik achter de feiten aan en daarna begon ik ook foutjes te maken. De Michael in topvorm was er vandaag niet.”

De stress voor zijn eerste mondiaal toernooi was volgens de hordeloper niet de oorzaak. “Ik had zin om te lopen en van negatieve stress was geen sprake, dus dat is geen excuus”, klinkt het. “Het BK was goed, het EKU23 was goed, en dat wilde ik graag doortrekken, maar dat is absoluut niet gebeurd. Vanaf de eerste horde was ik niet agressief genoeg aan het lopen. En om het dan nog goed te maken, mis ik nog een klein beetje ervaring.”

Obasuyi weet wel dat hij op zijn 21e niet té veel mag verwachten, maar baalde toch. “Ik ben in Tokio en dat is al mooi, maar ik had hier toch graag rond mijn PB gelopen en doorgestoten. Dat zal even pijn doen, maar op zich valt het wel mee”, besloot hij.