Eén dag nadat hij aankondigde dat zijn seizoen erop zat, heeft Isaac Kimeli zich bedacht. Hij gaat toch van start in de reeksen van de 1.500 meter. Dat besliste hij na de training van woensdagochtend.

Kimeli haalde op de 5.000 meter de finale, daarin werd hij veertiende. Gisteren communiceerde hij via zijn sociale media dat hij rust verkoos boven de 1.500 meter, maar die beslissing is nu omgedraaid. “De honger is nog heel groot, de benen zijn nog fris en de opportuniteit om te dubbelen is er nu eenmaal”, zegt zijn coach Tim Moriau. “Hij heeft niks te verliezen. De bedoeling is om te genieten en zijn WK op een leuke manier af te sluiten.”

Op de 1.500 meter is Kimeli niet de enige landgenoot die in actie komt. Ook nationaal recordhouder Ismael Debjani is van de partij. Hij zei gisteren op een persconferentie dat zijn doel het bereiken van de halve finales is.