Drie Belgen kwamen gisteren aan de start in de Zwitserse bondsstad Bern naar aanleiding van de Citius-meeting. Voor Hanne Claes was het een eerste wedstrijdprikkel na haar trainingsstage in Valbonne. Claes ging er op zoek naar de WK-limiet van 56″00, maar zou niet overtuigen. Fanny Smets en Chloé Henry traden aan in het polsstokspringen. Smets evenaarde met 4m46 haar eigen BR.

Hanne Claes, die vandaag haar 28ste verjaardag viert, is individueel nog niet zeker van een deelname aan het WK in Doha. Op de 400m horden kwam ze dit seizoen tot 56″37. Voor Doha wordt 56″00 gevraagd. Na een geslaagde trainingsstage in Valbonne kon Claes met een gelukje starten in Bern, aangezien ze een baan aangeboden kreeg door het uitvallen van een concurrente. Europees kampioenen Lea Sprunger zette de wedstrijd voor eigen volk naar haar hand in 55″13. Claes kon niet overtuigen en finishte als zesde na 57″66. De Belgian Cheetah kan zich echter optrekken aan de komende weken, met als scherprechter het BK AC. Vorig jaar liep ze tijdens het BK naar haar PR van 55″20.

Lea Sprunger – Foto: Jeroen De Meyer

Fanny Smets kent voorlopig geen al te regelmatig seizoen in het polsstokspringen. De nationale recordhoudster kon in Bern wél voor de derde keer dit jaar overtuigen. Ze verbeterde haar seizoensbeste van 4m41 naar 4m46. Die hoogte betekende een evenaring van haar eigen BR. Vervolgens ging de lat naar 4m56, de WK-limiet. Daarop lukte het echter niet voor de Belgische recordhoudster. Chloé Henry maakte geen goede beurt in Zwitserland. Ze faalde drie keer op haar aanvangshoogte van 4m06.