Het is tijdens het waanzinnige EK indoor wellicht door de mazen van het nieuwsnet geglipt, maar Cynthia Bolingo heeft zich in Glasgow weten te verzekeren van een WK-ticket voor Doha deze zomer. Ze kan zich zo rustig voorbereiden op dit internationaal kampioenschap dat pas op 27 september van start gaat.

Cynthia Bolingo is wellicht hét Belgische figuur van het afgelopen EK indoor. Ze scherpte liefst drie maal het nationaal record aan en stoomde op de 400m naar het zilver. Met de Belgian Cheetahs werd ze vijfde. De chrono van 51″62 die ze individueel tijdens de finale liep is op zijn minst gezegd indrukwekkend te noemen. Deze tijd is sneller dan haar PR outdoor (51″69), maar is daarnaast ook sneller dan het gevraagde WK-minimum.

Voor Doha wordt 51″80 gevraagd, een tijd die op een 400m-piste haalbaarder is. Echter tellen de prestaties vanaf 1 januari dit jaar en dus mogen ook de tijden op een piste van 200m meegerekend worden. Bolingo slaagt er zo in om zich te kwalificeren voor het WK dat gehouden wordt van 27 september tot 6 oktober.