Cynthia Bolingo heeft nog geen week na haar recordverbetering op de 400 meter ook het nationaal indoorrecord op de 300 meter aangescherpt. Bolingo stelde in Gent de bestwaarde met maar liefst een seconde bij tot 36″69. Enkel de Amerikaanse Brittany Brown ging deze winter sneller op deze minder courante afstand.

Bolingo had vanuit baan vijf met 200m-specialiste Manon Depuydt in de buitenbaan een ideale mikpunt. Nog voor halfweg vloog ze de ACME-atlete voorbij om in de laatste rechte lijn nog wat extra afstand te nemen. Bolingo zette in 2013 een chrono van 37″69 op de tabellen, die tot vandaag standhield als Belgisch record. Met 37″89 liep ook Manon Depuydt een dijk van een wedstrijd, zij lost Imke Vervaet (38″20) af als tweede op de aller tijden-ranglijst.

Met haar 36″69 op deze 14de Aalsterse Indoormeeting komt Bolingo helemaal bovenaan de Europese jaarranglijst. De Belgian Cheetah doet daarmee beter dan Europese topper Lea Sprunger (36″72), met de Amerikaanse Brittany Brown (36″30) ging wereldwijd maar één atlete deze winter sneller. Dat belooft voor het EK indoor eind volgende week!

Bekijk hieronder de racevideo.