Michael Somers verblijft het komende jaar grotendeels in Portland in de Verenigde Staten. De afstandsloper van LYRA zet zijn studies in België even on hold om nog een jaar alles op zijn sport te zetten. Somers zou normaliter afstuderen in het komende academiejaar.

Michael Somers kennen we vooral van het veldlopen. De 23-jarige Lintenaar nam al meermaals deel aan een EK in het veld. Dat deed hij ook met succes, aangezien hij in 2016 en 2017 mede verantwoordelijk was voor het Belgische eremetaal bij de belofteteams met telkens een zilveren plak. Somers, die vorig jaar vriend en vijand verraste met een tweede plaats na Soufiane Bouhchikhi op de CrossCup in Roeselare, heeft België verlaten en verblijft al in Portland.

“Ik heb mijn studies in België tijdelijk gepauzeerd. In de VS ga ik een jaar communicatie volgen. Qua locatie is het hier echt super. In Forest Park kan je schitterend trainen. Het is een beetje vergelijkbaar met de bossen in Heverlee. Ik ga hier vaak in een grote groep trainen. Er zal ook wat ruimte zijn voor enkele experimenten op trainingsvlak, weliswaar telkens in samenspraak met mijn trainer (Rik Didden; red.). Ik ben zeer tevreden over de trainingsmethoden thuis, dus daar ga ik absoluut niet te veel van afwijken”, aldus de atleet van LYRA.

Michael Somers (tweede van rechts) – Foto: Jeroen De Meyer

Zijn EK-kansen wil hij echter niet laten schieten door zijn Amerikaans avontuur.

“Ik hoop voornamelijk wat nieuwe aspecten te leren kennen, om die terug te brengen naar België. Voorlopig staan er drie races op de planning in het veld, met als hoogtepunt de NCAA-kampioenschappen. Daarna keer ik normaal terug naar België om hopelijk niet te veel last te hebben van een jetlag met het oog op de CrossCup in Roeselare, waar ik me hoop te kwalificeren voor het EK veldlopen in Tilburg”, ging de Lintenaar verder.

Sfeer en gezelligheid stelt de alom gekende afstandsloper op prijs.

“Ik kan alvast zeggen dat de sfeer hier zeker goed zit. Mijn trainingsmakkers zijn erg open en behulpzaam. Er hangt een ontspannen sfeer en dat kan ik zeker op prijs tellen. Overhaasten staat niet in mijn woordenboek en ik ga dat hier kunnen behouden”, besloot Somers.

Wij zullen de atleet alvast zo goed mogelijk proberen volgen en wie weet ziet u hem wel sneller terug dan gedacht op één van onze socialmediakanalen…