De Turkse wereldkampioen op de 200m heeft ook de Europese titel op zak gestoken. Ramil Guliyev had tijdens de finale van de 200m op het EK in Berlijn weinig tegenstand. Hij dook met 19″76 als enige onder 20″. Die tijd is trouwens goed voor een kampioenschapsrecord. Het Europees record van de betreurde Italiaan Pietro Mennea, die in 1979 naar 19″72 liep, bleef wel overeind.

De Turk verbetert op die manier tevens zijn drie jaar oude PR van 19″88. Het zilver ging naar de Brit Nethaneel Mitchell-Blake die flirtte met 20″ door na 20″04 te sneller. De Zwitser Alex Wilson kwam in dezelfde tijd over de finish, maar de duizendsten bleken in het voordeel van de Brit. De Zwitserse koebel kon echter extra hard rinkelen voor het bronzen plak van Wilson.

De Spaanse titelverdediger Bruno Hortelano kwam net tekort voor het podium. Hij gaf één honderdste tot op de nummers twee en drie.