Ismael Debjani zal zondag niet aan de start van de korte cross verschijnen op het BK veldlopen in Brussel. Na een blessure aan de rechterknie, zorgt een slijmbeursontsteking (bursitis) nu ook voor pijn aan de linkerknie.

Debjani ligt al even in de lappenmand en de Belgische recordhouder op de 1500 meter zal ook zondag niet kunnen deelnemen. “Ik had graag verkondigd dat ik in bloedvorm was en klaar voor het BK, maar het leven heeft het anders gewild”, aldus Debjani op Facebook. “In december bleek de rechterknie volledig genezen, maar even later speelde door een kleine technische aanpassing de linkerknie op. Daarom heb ik samen met mijn omkadering besloten om vanaf 8 februari een rustpauze in te lassen. Ik moet mezelf tijd gunnen om me te verzorgen, maar ik kom sterker terug!”

Met Debjani, die in de korte cross steeds voorin te vinden was, verdwijnt een van de favorieten voor de Belgische titel op het kortere nummer. Eerder moesten ook Lander Tijtgat en Louise Carton verstek laten gaan voor de lange cross, Hanna Vandenbussche is nog twijfelachtig.

Nog drie keer slapen en het is tijd voor het BK veldlopen in Brussel. Stem op uw favorieten voor de tricolore trui via deze poll.