Achter Jeroen D’hoedt volgden in de lange veldloop van Hannuit twee verrassingen van formaat. Jean-Pierre Weerts was er één van. Hij liet bij zijn eerste veldloop van de winter een heel pak gevestigde waarden achter zich en werd zowaar tweede Belg en vijfde in totaal.

Jean-Pierre Weerts deelde zijn wedstrijd knap in en kon uiteindelijk het hele groepje dat streed om de tweede Belgische stek achter zich laten. In oktober veranderde hij van club en van trainer. Van DAMP ging het naar DCLA, van Pieter Desmet naar Wim Wouters. “In de winter had ik het soms moeilijk om me te motiveren. Ik kon maar enkele keren per week in gezelschap trainen. Ik woon in Leuven en zag de groep van Wim bezig. Nu ik bij hen train, kan ik elke dag in gezelschap lopen. Ik train er onder anderen met Dries Basemans en Jesse Stroobants. Op training kon ik hen aan, maar op wedstrijd wist ik voor vandaag niet hoe het zat. Ik ben echt verbaasd. Ik hoopte mee te doen in het groepje met de betere Belgen, maar dacht zeker geen tweede Belg te worden.”

Weerts bereidde rond de jaarwisseling de halve marathon van Egmond voor in Kenia. Als zestiende deed hij het er verre van slecht, maar door de storm werd er heel traag gelopen. De toptijd kwam er niet. In Hannuit lukte het wel om de vruchten te plukken van de geleverde arbeid. De rest van de winter zien we Weerts nog maar één keer in actie in België. “Ik heb geen contract bij de CrossCup, dus loop ik alleen nog het BK. Tussendoor loop ik twee crossen voor mijn Franse club. Ik ben vooral met de 10.000 meter bezig. Ik moet maar negen seconden van mijn record knijpen om naar het EK in Amsterdam te mogen. Ik wil de limiet al op tien april in het Portugese Maia lopen.” Het minimum voor Amsterdam staat op 28’47”17, zijn record sinds 2012 op 28’56”40.