De genomineerden voor de Kanzi Gouden Spike 2015 zijn vandaag door de KBAB de wereld in gestuurd. Op zaterdag 6 december weten we wie Thomas Van Der Plaetsen en Nafi Thiam opvolgen.

De Gouden Spike krijgt voortaan met Kanzi, een appelmerk, een naamsponsor. Nog een verandering: de feestelijke uitreiking vind niet langer in Gent of Brussel plaats, op zaterdag 5 december verzamelt het kruim van de Belgische atletiek op Stayen in Sint-Truiden.

De KBAB zorgt dit jaar voor een compleet nieuwe concept. Zo begint om 17u00 de uitreiking met gastvrouw Kim Gevaert en is er tevens randanimatie en een fundraising diner voorzien. Op die manier wordt getracht om het bedrijfsleven dichter bij de atletiek en onze elite-atleten te brengen.  De prijzen zijn wel dezelfde gebleven. Er worden twee Gouden, twee Zilveren en twee Bronzen Spikes uitgedeeld, en ook de belofte en het team van het jaar worden verkozen.

De Gouden Spike-winnaars van 2014, Nafissatou Thiam en Thomas Van Der Plaetsen, behoren opnieuw tot de genomineerde atleten. De uiteindelijke laureaten worden verkozen door een jury bestaande uit atletiekjournalisten, gewezen nationale topatleten en bestuurders van de KBAB.

De genomineerden:
Vijf vrouwen:

Belete Almensh/VAC – Berings Eline/RCG – Dauwens Axelle/ACME – Thiam Nafissatou/RFCL – Zagré Anne/RESC
Vijf vrouwelijke beloften:
Louise Carton/ACME – Nenah De Coninck/KAAG – Eyckens Renée/KAPE – Maudens Hanne/VS – Noor Vidts/VAC
Elf mannen:
Bashir Abdi/RCG – Borlée Dylan/WS – Borlée Jonathan/WS – Borlée Kévin/WS – Bultheel Michael/FLAC – El Hachimi Abdelhadi/RFCL – Hannes Pieter-Jan/OLSE – Milanov Philip/VAC – Naert Koen/RESC – Niels Pittomvils/LOOI  – Van Der Plaetsen Thomas/DEIN
Vijf mannelijke beloften:
Art Arnaud/FCHA – Debognies Simon/OEH – Dieter Kersten/ADD – Maarten Kersten/ADD – Kimeli Isaac/OEH
Team van het jaar : 4x400m Alle Categorieën (Belgian Tornados)

Wilt u zich overigens inschrijven voor het fundraising diner? Dat kan hier.