Michael Somers werd zondag knap zesde én vierde Belg op de korte cross van de Lotto CrossCup in Brussel. De 19-jarige atleet van AC Lyra moest alleen maar Franky Hernould, Lahlal El Hassane en Brecht Bertels nipt voor laten gaan. Op de juniorenwedstrijd van de Lotto CrossCup in Roeselare werd Somers derde op 16 seconden van winnaar Simon Debognies. De verschillen bleven beperkt waardoor het sturen van een juniorenploeg een logsiche keuze leek. Daar dacht de selectiecomissie anders over, alleen Debognies mocht naar Samokov.

Somers dacht dat het een certitude was dat er een ploeg ging worden gestuurd. Dat alleen Debognies meekon naar Samokov, kwam hard aan. Dit kon de Lierenaar nog niet helemaal uit zijn hoofd kunnen zetten. De sterke prestatie op de korte cross van zondag was dan wel weer een opsteker.

“Na één ronde zat het gevoel nog goed en op de lange helling moesten veel mannen uit de kopgroep lossen, waardoor ik mijn kans rijp zag om een prik te plaatsen”, reageerde Somers. Met resultaat, want op het einde kwam hij maar enkele meters tekort om Brecht Bertels te kloppen in de strijd om de vijfde plaats.

Nu gaan de studies even voor, want Somers blokt al voor zijn examens in januari. Wat nu al vaststaat is dat hij zeker geen indoorwedstrijden zal lopen. Na de examens vertrekt hij op stage naar Spanje, om opnieuw aan te treden op de Lotto CrossCup in Rotselaar voor de korte cross.