Zondag 16 november wordt in Nieuwpoort de tweede editie van de Neptunus Run georganiseerd, de laatste race in de Spartacus Series. De organisatie verwacht niet minder dan 3.500 moedige lopers uit het hele land die weer en wind zullen trotseren om op de Militaire Basis van Lombardsijde hun Neptunus Run tot een goed einde te brengen.

Over een parcours van 10km krijgen de deelnemers 15 spectaculaire hindernissen voorgeschoteld. Met de kolkende zee en snoeiharde zeebries als decor, wordt dit een bijzondere ervaring voor zowel lopers als supporters. De Neptunus Run kadert in de Spartacus Series, een verzameling van survival runs in ons land. Eerder dit jaar namen in totaal al bijna 20.000 lopers deel aan één van de andere races in de reeks: de Spartacus Run in Boom, Battle of the Ardennes in Durbuy en Race Against Nature in Averbode. Met deze Neptunus Run komen daar dus nog eens 3.500 deelnemers bij, maar liefst 1.000 deelnemers meer dan op de eerste editie vorig jaar, wat de Spartacus Series met voorsprong tot de meest succesvolle survival run-series in België maakt.

“Dit evenement pas perfect aan de Kust. We profiteren optimaal van de elementen, water en wind, om er een extra zware editie van te maken. De Neptunus Run is de afsluiter van de Spartacus Series. Bijna 20.000 lopers namen dit jaar al deel aan de drie events. Daarmee zijn ze allemaal volzet. Ook in Nieuwpoort verwachten we 3.500 deelnemers. Opvallend is dat hierdoor een obstakelrun, samen met de Knokke 10K, het grootste loopevenement aan de Kust is”, legt Greg Broekmans van Golazo sports uit.

De afgelopen weken werden reeds verschillende proeven bekendgemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als “Omaha Beach”, “Crawl or Die” en “Leap of Faith” moeten overwinnen. Voor proeven zoals “Smells Like Team Spirit” zullen de lopers elkaar nodig hebben om deze tot een goed einde te brengen. Heel wat hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf.