Zowel op de lange als de korte cross waren het niet de Belgen die als eerste over de streep kwamen op de Lotto CrossCup in Mol. In beide wedstrijden zagen we wel een knappe strijd om de voorste plaatsjes onder de landgenoten.

Het was Pieter-Jan Hannes die in de beginfase van de lange cross de forcing voerde. Alleen onze noorderbuur en 5.000 meter specialist Dennis Licht kon volgen. Later kwam El Hachimi, die zijn start compleet gemist had, aansluiten aan de kop. Hij probeerde nog voor de dagzege te gaan, maar Licht was te sterk. El Hachimi was wel eerste Belg, voor Pieter-Jan Hannes. Derde Belg werd Michel Basemans die zijn wedstrijd mooi indeelde en de koers van zijn leven liep. Ruell was vierde Belg, Naert vijfde. In het klassement wordt El Hachimi leider, daarachter staan de oudste Basemans en Hannes ex aequo.

In de korte cross liep favoriet Abdellah Dacha lange tijd in derde positie, in het spoor van Hernould en El Mouaziz. Wanneer de Marokkaan Dacha doortrok was er geen houden meer aan en hij finishte met maar liefst 14 seconden voorsprong na drie kilometer. Eerste Belg werd El Mouaziz, voor Franky Hernould en Yannick Michiels. El Mouaziz en Hernould staan nu met hetzelfde puntenaantal aan de leiding in het klassement.