De dameswedstrijd op de Lotto CrossCup in Mol was een zeer boeiend kijkstuk. Aan het Zilvermeer in Mol werd duidelijk dat een nieuwe eindzege voor Dejaeghere niet vanzelfsprekend wordt.

Al na enkele honderden meters nam Veerle Dejaeghere afstand van de tegenstand, maar ze bleek dat niet te kunnen volhouden. Rond halfweg koers kwam Louise Carton, die eerder het eerste achtervolgende groepje had gevormd met Sofie Van Accom, aansluiten. Ze legde direct haar hoger tempo op aan Dejaeghere, die moest lossen. De kloof werd alleen maar groter en bedroeg aan de meet dertien seconden. Ondertussen was Imana Truyers bij Sofie Van Accom gekomen, maar die laatste won toch de sprint om de derde Belgische plaats. Voor hen was de Zwitserse Martina Tresh al over de finish gekomen. Ameloot werd vierde Belgische, Martens vijfde. De jonge Charlotte Sijmens werd dertiende en derde belofte. In het klassement neemt Carton nu ook de leiding voor Dejaeghere.

Louise Carton was uiteraard erg tevreden na afloop. “Winnen in Mol, dat voelt onwennig. Dat ik hier meestrijd met grote madammen als Veerle Dejaeghere is een hele eer. Ik vind het fantastisch. Mijn doel is elke training en elke wedstrijd stappen vooruit te zetten. Waar me dat brengt in het eindklassement van de Lotto CrossCup zullen we wel zien.”