Met de CrossCup-Relays van zondag 26 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2014-15 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Thomas De Bock (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Provinciale Kampioen Veldlopen 2014 van Oost-Vlaanderen (Lange Cross Mannen) kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Thomas De Bock
Thomas De Bock

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Op dit moment kan ik zeker niet klagen wat mijn voorbereiding betreft. Zo besliste mijn trainer Tim Moriau om het zomerseizoen stop te zetten na de Flanders Cup van Leuven. Ik vatte de voorbereiding van mijn winterseizoen nog nooit zo vroeg aan. In die voorbereiding staat vooral werken aan mijn aeroob systeem centraal. Tevens word ik vanuit ORT (Olympic Running Team) nu ook veel nauwer begeleid inzake kracht en stabiliteit. Dit platform moet mij de mogelijkheden bieden om deze winter de progressiecurve van de afgelopen zomer door te trekken.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik zal het seizoen aanvangen met de Ekiden te Brussel en vervolgens – met uitzondering van Mol – het volledige CrossCup-circuit afwerken (lange cross). Omdat ik in het verleden de CrossCup links liet liggen én eerder het regionale circuit opzocht, ben ik benieuwd hoe ik die overstap zal verteren. Eén zaak staat echter vast: het is zeker een goede zaak voor mijn persoonlijke ontwikkeling als atleet.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik kijk reikhalzend uit naar de start van het veldloopseizoen. Alvorens ik de modder in duik, trek ik met enkele ORT’ers naar Kenia om het seizoen en de CC van Roeselare zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Zoals vermeld zal ik voor het eerst het volledige CrossCup-circuit afwerken. Omdat dit alles nieuw is voor mij, hoop ik vooral een progressieve evolutie door te maken met als doel een top8 in het eindklassement van de CrossCup.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik hoop dat mijn rechtstreekse concurrenten in goede conditie aan de start van het winterseizoen mogen verschijnen, zodat dit enkel maar in wedstrijden op een hoger niveau kan resulteren. Ik verwacht dan ook dat mijn leeftijdsgenoten (zoals Mats Lunders, Dries Basemans of Yannick Michiels) maar ook gevestigde waarden (zoals Lukas Van Assche, Stijn De Vulder etc.) geen cadeaus gaan uitdelen.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Als ik naar de eigen trainingsgroep kijk, denk ik dat er enkele atleten zich prominenter gaan tonen in het veldlooplandschap. Zo verwacht ik veel van youngsters zoals Simon Debognies, Mohamed Mazid en Lisa Rooms. Verder kijk ik ook uit naar de prestaties van Stijn Garain, die we na een jaar vol blessureleed hopelijk terug aan het werk mogen zien.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Bij de mannelijke atleten heb ik vooral voor teamleden geopteerd zoals Isaac Kimeli (20m), Simon Debognies (12m), Philip Cortvriendt (6m) en Mohamed Mazid (2m – allen OEH). Deze heb ik aangevuld met Lukas Van Assche (DCLA – 10m), een atleet die altijd een zeer constant niveau haalt. Bij de vrouwen heb ik geopteerd voor Louise Carton (ACME – 16m), Astrid Verhoeven (LEBB – 12m), Julie Van De Velde (FLAC – 9m), Britt Vanthillo (ESAK – 7m) en Jana Goddeeris (OEH – 5m).
> Totale waarde van het MS-team van Thomas: 99 miljoen;

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* We zijn ambitieus en gaan resoluut voor een top 10 notering!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

banner MegaSpikewinterkriebels