Eline Berings en Anne Zagré hebben zich op de eerste dag van het EK geplaatst voor de finale van de 100m horden. De hordenmeisjes zorgden voor een mooi slot na een mindere tricolore openingsdag.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Eline Berings maakte in de eerste halve finale een uitstekende start en kon zich optrekken aan de naast haar gestarte topfavoriete Cindy Billaud, die won in 12″79. Op een drietal horden van het einde zat een rechtstreekse kwalificatieplaats er nog steeds in voor de 28-jarige Berings, maar op de meet moest ze alsnog vier atletes voor zich dulden. Met 12″95 presteerde Berings echter zeker op niveau. Op vier honderdsten van een rechtstreekse finaleplaats stranden, is dan ook heel zuur.

Om zich met de verliezende tijden te plaatsen, mocht in de tweede halve finale niemand onder de chrono van Berings duiken. Het was nagelbijtend afwachten, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. De Nederlandse Sharona Bakker werd vierde, maar eindigde boven de 13″. Berings door het dolle heen.

In die tweede halve finale stelde ook Anne Zagré niet teleur. Ze opende opnieuw minder en leek zelfs even te struikelen voor de eerste horde. Toch wist onze nationale recordhoudster goed te hernemen en stoomde ongehinderd door naar een tweede stek in 12″83, een evenaring van haar seizoensbeste. Enkel de Britse Tiffany Porter wist Zagré voor te blijven. Zij won de tweede halve finale in een snelle 12″63.

Bekijk de uitslagen van de halve finales hier.

Het Sporza-interview met Eline Berings vind je via deze link

Het Sporza-interview met Anne Zagré vind je via deze link