Koen Naert zit op schema. Zijn voorbereiding in Flagstaff (VS) loopt zeer goed en blessures blijven weg. 4 mei moet het allemaal gebeuren voor de atleet van Atletiek Vlaanderen aangezien hij dan zijn limietpoging voor het EK in Zürich plant. Net als twee jaar geleden gaat hij dan in Stanford op de 10.000m opzoek naar een chrono sneller dan 28’45″00, de limiet voor het EK. Een interview met Koen kunt u hieronder lezen, geniet ervan!

Koen Naert - Foto: Jasper Jacobs
Koen Naert – Foto: Jasper Jacobs

Dag Koen, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verloopt je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“De voorbereiding loopt heel erg goed. Ik zit momenteel al bijna twee weken op hoogte en alles verloopt zoals het zou moeten verlopen! Ik heb goede trainingen afgewerkt, goed gerust, goede atleten om mee samen te trainen. Ja, het loopt hier wel vlotjes! Jammer genoeg kunnen we niet op onze eigen kinesist terugvallen, maar blessures zijn er niet. Goed rusten en verstandig luisteren naar je lichaam doet veel met een atleet. Toch zal ik me deze week eens preventief laten screenen door een fysiotherapeut hier in Flagstaff. Beter voorkomen dan genezen.”

Wanneer treed je voor het eerst aan dit seizoen? Is dat in Stanford, waar je je meteen ook aan een EK-limietpoging gaat wagen? 

“Mijn eerste wedstrijd wordt inderdaad Stanford. Daar piek ik naar toe en wil ik mijn plaatsje voor Zürich meteen opeisen! Als dat het geval is, kan ik met een gerust gemoed verder werken naar het Europees kampioenschap.”

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar (als je de limiet haalt)?

“Plaats, notering is altijd moeilijk als er nog geen startlijsten zijn, maar mijn ambitie is om beter te doen dan mijn 11de plaats in Helsinki in 2012, met andere woorden de top 10 van Europa binnen duiken op 10.000m!”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik kijk uit naar alle Belgen! Ik denk dat we een mooie zomer tegemoet gaan, daar ben ik eigenlijk vrij zeker van!”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”