citta antwerp urban trail 2Nu zondag 16 maart is het centrum van Antwerpen het decor van de tweede CittA Antwerp Urban Trail, een loopevenement over 12 km langs en door tal van historische gebouwen. Deze editie was meteen volzet, 8.000 lopers – dubbel zoveel dan vorig jaar – krijgen de kans om Antwerpen al lopend te ontdekken. Uniek voor de tweede editie is de passage door het MAS (Museum aan de Stroom). De start en finish liggen niet langer bij het Steen, maar wel in Park Spoor Noord.

Het parcours loopt opnieuw door het Centraal Station, het Felixpakhuis en ’t Schoon Verdiep van het Antwerpse Stadhuis. De Vlaaikensgang, het Stadspark, Park Spoor Noord en de Blauwtorentunnel maken ook weer deel uit van het parcours. De opvallendste nieuwe passage is zonder twijfel die door het MAS, waar de 8.000 deelnemers tot de eerste verdieping lopen.

Start in waves

Dit jaar wordt er in vier waves van 2.000 deelnemers gestart, telkens met een interval van een half uur. Dat zorgt voor een vlotte doorgang op de soms smalle passages in het parcours. Het eerste startschot wordt om 9u30 gegeven door burgemeester Bart De Wever, die met veel spijt forfait moest geven voor de loop. Schepen van Sport Ludo Van Campenhout staat wel aan de start, net als komiek Geert Hoste. Het startschot van de tweede wave om 10u wordt bovendien gegeven door Europees kampioen veldlopen bij de beloften en snelste Antwerpenaar Pieter-Jan Hannes.

Ontbijt voor iedereen

Aan de finish zullen de deelnemers opgewacht worden door de geur van verse koffie en een heerlijk ontbijt. Alle deelnemers kunnen in de urban lounge bij een streepje muziek genieten van hun ontbijt en gezellig napraten over hun 12 km door centrum Antwerpen.

Praktisch

Zondag 16 maart

start & finish: Park Spoor Noord, Antwerpen

de start:

Wave 1 – 9u30.

Wave 2 – 10u00.

Wave 3 – 10u30.

Wave 4 – 11u00.

Het volledige parcours, met alle hoogtepunten vind je hier: http://www.sport.be/antwerpurbantrail/2014/nl/praktischeinfo/parcours/

 

Meer info : www.cittaantwerpurbantrail.be – www.facebook.com/AntwerpUrbanTrail