Dick Fosbury veroorzaakte een ware revolutie in het hoogspringen omstreeks 1968. De Amerikaan verbaasde met zijn nieuwe sprongtechniek waarbij hij met de rug eerst sprong. Fosbury verbrak het Olympisch record en kreeg algauw heel wat volgelingen.

Maar wat is nu het succes achter die Fosbury flop, waar vandaag de dag alle atleten mee springen? In bovenstaand filmpje wordt het je op wetenschappelijke, edoch begrijpbare, wijze uitgelegd. Thank you, science!

1 REACTIE

  1. Interessante uiteenzetting ! Uiteraard… Maar toen Richard (Dick) Fosbury in oktober 1968 een zeer pure sprong afleverde in Mexico was dat natuurlijk het resultaat van maanden verfijning, maar wat daaraan vooraf ging zal eerder steunen op missen en gissen. Wij hadden in april 1968 drie foto’s uit Leichtathletik en één foto uit Paris Match, probeerden en probeerden, verminderden de halve cirkel, en sprongen al gauw 10 cm hoger dan met de buikrol. Jammer genoeg regende het tijdens het Belgisch kampioenschap tienkamp op Cointe (Luik) of ik had mijn eerste officiële recordverbetering met de flop half augustus 1968.Met dank aan Richard…

Reacties zijn gesloten.