Ook Belgisch crosskampioen Koen Naert mag de Europese selectie vervoegen op de Edinburgh Great Cross Country. Die internationale veldloop, waar een Amerikaans, Brits en Europees team het tegen elkaar opnemen vindt plaats op 12 januari. Op die manier kleurt maar liefst een derde van de Europese selectie zwart-geel-rood.

Koen Naert, negende van het afgelopen Europees crosskampioenschap, stond aanvankelijk op de wachtlijst, maar kreeg nu toch groen licht. Gentenaar Bashir Abdi, die op het EK in Belgrado maar nipt voor Naert was, was wel al zeker van zijn selectie. Ook Pieter-Jan Hannes, Europees beloftenkampioen, en Jeroen D’hoedt, vierde bij de senioren, hadden hun ticket al beet.

Vier van de 12 mannelijke Europese atleten komen zo uit ons Belgenland. Een nooit gezien succes, maar in elk geval een welverdiende beloning voor hun zilveren medaille in het landenklassement op het EK. Bovendien start ook Almensh Belete bij de vrouwen.

Abdi is de enige die ook vorig jaar mocht deelnemen. Hij werd toen 13e en 4e Europeaan. De Spanjaard Alemayehu Bezabeh en de Turk Polat Kemboi Arikan worden de voortrekkers van het Europese team bij de mannen, dat vorig jaar nog de duimen moest leggen voor de Amerikaanse selectie.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.