Met het bobsleeteam bereidt Hanna Mariën zich voor op Sotsji 2014. Komende winter kan ze de eerste Belgische atlete worden die zowel aan de Zomer- als Winterspelen deelnam. Eerder al behaalde ze in Peking 2008 olympisch zilver met het 4x100m-team.

Na haar olympisch zilver in 2008 kwam de drang naar een nieuwe uitdaging en afgelopen zomer miste Hanna Mariën met het estafetteteam de Spelen. Dus kondigde ze in september haar komst aan bij het bobsleeteam. Mariën: “Ik stelde de Winterspelen van 2014 als doel, maar ik had toen net de Spelen in Londen gemist. De vraag of ik Sotsji wel zou halen, woog mentaal zwaar. Ik had mezelf weer een grote doelstelling opgelegd. Eerst startte ik met twijfels, maar in januari haalden we de eerste BOIC-limiet en de week nadien de tweede: dat was een hele opluchting.”

Lees meer op Extrasport.be