David Greene is klaar voor een comeback. De voormalige wereldkampioen 400 meter horden wil zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau. Dat meldde de 27-jarige Greene aan de BBC.

Greene had de afgelopen jaren te kampen met heel wat blessures. In 2010 veroverde de Welshman een gouden medaille op het EK en de Commonwealth Games. Een truukje dat hij een jaar later, op het WK in Daegu, nogmaals wist over te doen (zie video hierboven). Sindsdien ging het snel bergaf met de Brit. Een knieoperatie enkele maanden voor de Spelen in eigen land gooiden roet in het eten, maar ook in 2012 en 2013 liep, dankzij een hernia en een kuitblessure, zeker niet alles van een leien dakje.

In 2014 hoopt Greene er opnieuw volledig te staan. “Er valt weinig positiefs uit de voorbije jaren te halen. Daarom richt ik mij meteen op het komende seizoen. Met twee nieuwe kampioenschappen heb ik alvast twee mooie doelen”, klonk de man in een artikel op de BBC. “Het EK en de Commonwealth Games staan hoog aangeschreven in mijn agenda. Als ik dit jaar opnieuw mijn niveau van vier jaar geleden weet te halen, dan zal ik er op de Spelen opnieuw dichtbij zijn.”