xl galanRegerend wereldkampioene op de 1500m, Abeba Aregawi, heeft zichzelf voor komend indoorseizoen een stevige uitdaging gesteld. De 23-jarige Zweedse wil op de XL Galan meeting een aanval doen op het wereldindoorrecord op de 1500m.

De XL Galan meeting in Stockholm, dit jaar op 6 februari, is elk jaar wel goed voor enkele stevige prestaties. Aregawi hoopt op het enthousiasme van het thuispubliek nog sneller te gaan dan vorig jaar. Toen klokte Aregawi, ongeslagen op de 1500m sinds 17 augustus 2012, 3’58″40 op haar geliefde 1500m. Die tijd was toen goed voor een tweede tijd ooit en amper 12 honderdsten boven het indoor WR (zie video hierboven). Mits een ideale voorbereiding en dito wedstrijdverloop zit die wereldtijd er dus wel in voor de Zweedse.

“Ik ben enorm hard aan het trainen. Want ik wil op 6 februari nog sneller gaan”, klonk de in oorsprong Ethiopische atlete. “Vorig jaar heerste er al zo’n geweldige sfeer dus ik ben benieuwd naar komende editie.”

Aregawi is naast regerend wereldkampioene eveneens heersend Europees indoorkampioene op de 1500m. De Zweedse hoopt komende winter in Sopot wereldindoorkampioene te worden.