Het komende winterseizoen zal er ongetwijfeld weer heel wat afgetwitterd worden. Om een beetje eenduidigheid te scheppen, voorziet Atletieknieuws u van onderstaande hashtags voor de grootste binnenlandse en buitenlandse wedstrijden van deze winter. Wij zullen ze alvast systematisch gebruiken en hopen dat u dit mee met ons doet.

Nog niet vertrouwd met hashtags? Lees er hieronder alles over.

Je kunt ons alvast volgen via @Atletieknieuws.

 

Datum Wedstrijd Hashtag
19-10 Ekiden Brussel #brusselsekiden
27-10 Lotto CC Relays van Oost-Vlaanderen #CCRelays
3-11 Lotto CC van Antwerpen #CCMol
24-11 Lotto CC van West-Vlaanderen #CCRoeselare
8-12 Europees kampioenschap veldlopen #Belgrado2013 – #EuroCross
22-12 Iris Lotto CC #CCBrussel
4-1 PK indoor Oost- en West-Vl. en Limburg #PKindoor
5-1 PK indoor Antwerpen en Vlaams-Brabant #PKindoor
19-1 Kampioenschap VAL indoor Cad/Sch #KVVcadschol
26-1 Kampioenschap VAL indoor A.C. #KVVindoor
26-1 Lotto CC van Hannuit #CCHannuit
1-2/2-2 PK veldlopen #PKcross
1-2 IFAM indoor #IFAMindoor
1-2/2-2 BK meerkampen indoor #BKmkindoor
9-2 Record Bank Flanders Indoor #FlandersIndoor
15-2 BK indoor Alle Categorieën #BKindoor
16-2 Lotto CC van Rotselaar #CCRotselaar
23-2 Lotto CC van Henegouwen #CCDour
1-3 BK indoor Jun/Bel #BKjunbel
2-3 BK indoor Cad/Sch #BKcadschol
7/3-9/3 WK indoor #Sopot2014
8-3 BK indoor Masters #BKMasters
9-3 BK veldlopen + finale Lotto CC #BKWachtebeke
16-3 BK veldlopen Masters te bepalen

Opmerking: Deze lijst is zeker niet exhaustief en kan in de toekomst nog bijgewerkt of aangevuld worden. Geef je opmerkingen gerust door aan onze webmaster.

 

Wat is een hashtag?

Een hashtag is een label dat (vooral) aan Twitter-berichtjes of tweets wordt toegevoegd om alle berichten over dat onderwerp te ordenen. Een hashtag wordt altijd voorafgegeaan door een #. Hierna volgt de term, die typisch gekozen wordt zodat er geen verwarring kan zijn met andere onderwerpen.

Zo zijn er bijvoorbeeld 

  • #tvvv voor “The Voice Van Vlaanderen” op vtm
  • #tdf voor de Tour de France
  • #mvd voor de Memorial van Damme

 

Waarom hashtags gebruiken?

Hashtags zorgen ervoor dat tweets gemakkelijk kunnen teruggevonden worden. Op zoekmachines of Twitter zelf is het immers mogelijk om te zoeken op hashtags. Op die manier kun je gemakkelijk (zeker bij live-informatie) gericht alle informatie omtrent een bepaalde gebeurtenis, evenement,… volgen. Typisch wordt ervoor gezorgd dat er geen verwarring kan zijn. Zo zou het niet interessant zijn om voor de Memorial van Damme de hashtag #memorial te gebruiken. Deze zoekopdracht zou immers tweets over allerhande memorials kunnen opleveren.

 

Waarom hashtags afspreken?

Het internet is van iedereen, dat weten we al langer. En dus kan ook iedereen zijn eigen hashtags kiezen. Om alle tweets rond bijvoorbeeld een bepaalde zomermeeting te bundelen, is het echter interessant dat iedereen (of toch zoveel mogelijk) dezelfde hashtags gebruiken. Wil je dus zelf graag meetweeten over bijvoorbeeld de Flanders Cup in Lokeren, gebruik dan bij voorkeur #gpl en niet #FlandersCupLokeren of #GrotePrijsStadLokeren. Op die manier kunnen andere Twitteraars zou berichtje gemakkelijk terugvinden en zijn zij en ook wij meteen op de hoogte.