Nu zondag 29 september vindt de eerste Belgische The Color RunTM plaats op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. The Color RunTM, ook wel de “Happiest 5K on the Planet”, is een loop over 5 km waarbij de duizenden deelnemers – die in een wit t-shirt starten – elke kilometer een wolk van kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt. Na de aankomst gaat de pret gewoon verder in het “Color Festival”, waarbij nog meer gekleurd poeder gebruikt wordt tot iedereen er als een volmaakte regenboog bij loopt.

Color Run

10.000 lopers schreven zich in een mum van tijd in, daarmee is de allereerste Belgische The Color Run helemaal volzet. De deelnemers lopen of wandelen de 5 km op eigen tempo en kunnen vrij starten tussen 14u en 16u. Er is geen tijdsopname, deze run draait puur om plezier maken. Na de finish barst het feest pas echt los en zijn er vanaf 15u20 elke 20 minuten “color blasts” waarbij de deelnemers een wolk van gekleurd poeder creëren. Verschillende dj’s op het podium zorgen voor een typisch Belgische festivalsfeer.

De allereerste The Color RunTMwerd georganiseerd in Phoenix (VS) in januari 2012. Dat jaar werden er in 53 Amerikaanse steden events georganiseerd. Goed voor meer dan 600.000 lopers. Dit jaar komt The Color RunTMnaar Europa, met events in onder meer Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. En dus voor het eerst ook in Brussel. Opvallend: zowat 70% van de deelnemers zijn vrouwen.