Podium 10km van Mechelen  Foto - Jasper Jacobs
Podium 10km van Mechelen Foto – Jasper Jacobs

Met een opkomst van meer dan 250 atleten bevestigde de 10km van Mechelen, een organisatie van Regionale Atletiek Mechelen, dat de wedstrijd na al die jaren is uitgegroeid tot een vaste waarde als stratenloop.

Net als andere jaren kregen de lopers een afstand van 5km of 10km voorgeschoteld in en rond Sport en Recreatiedomein De Nekker en het natuurreservaat Mechels Broek. In een mooie lentezon kaapte Lander Van Droogenbroeck de overwinning weg op de 10km met een tijd van 31’11”. Emmanuel Loverie en Steffen Fiews werden respectievelijk 2de en 3de. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Wendy Lenaerts (38’05”) voor Amy Wolfe en An De Coene. Eerder won thuisloper Jean Felix Mahirwe de Go-Fit! 5km, net voor éérste vrouw Kim Bosmans van AV Toekomst. Beide domineerden de hele wedstrijd. Op korte afstand finishte Jasper Truyens en Zef Florentie als 2de en 3de bij de mannen. De top drie bij de vrouwen werd vervolledigd met Benediekt Van Damme en Else Van Nuffel.

De volgende editie van de 10km van Mechelen gaat door op zaterdag 19 april 2014.