Koen Naert is de nieuwe Belgisch kampioen veldlopen bij de heren. De 23-jarige atleet van Eendracht Aalst trok de goeie vorm van de voorbije weken door en liep naar zijn eerste titel bij de senioren heren.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Van bij de start trok Dame Tasama de gashendel open. De Ethiopische vriend van de winnares bij de vrouwen, Almensh Belete, was opnieuw een maatje te groot voor de Belgen. In de achtergrond bleven de Belgen oorspronkelijk gegroepeerd maar na de opgave van Lander Tijtgat trok Koen Naert toch maar alleen in de achtervolging op Tasama. De uittredende kampioen Abdi Bashir die oorspronkelijk rustig was gestart trok stilaan ook de gashendel open maar kwam niet dichter op Koen Naert. Stijn Garain raapte de snel gestarte El Hachimi op en kwam zo op een derde plaats te liggen. In de tweede helft van de wedstrijd veranderde er nog weinig, Tasama bleef buiten schot en liep met een ruime voorsprong als eerste over de streep. Koen Naert bleef zichzelf verbazen en bouwde zijn voorsprong op Abdi Bashir verder uit en liep met tranen in de ogen over de streep als nieuw Belgisch kampioen veldlopen. Abdi Bashir moest zich tevreden stellen met de zilveren medaille en het brons ging naar de atleet van Pajottenland, Stijn Garain. Door zijn overwinning stelde Koen Naert zijn overwinning in de crosscup ook veilig en kan dit jonge talent naar huis met een mooie dubbelslag.

Uitslag:
1. Dame Tasama*
2. Koen Naert BK1
3. Bashir Abdi BK2
4. Stijn Garain BK3
5. Jean Pierre Weerts
6. Dries Basemans
7. El Filali Ghazi Hicham
8. Kjell De Hondt
9. Abdelhadi El Hachimi
10. Stijn De Vulder